Ren harddisk før Dumping din PC

Hvis du er at slippe af med din gamle computer, er chancer, der er følsomme data på den. Sørg for at det ikke falder i de forkerte hænder.

Af Kim Komando

Hvis du er at slippe af med din gamle computer er der nogle ting du bør vide om det.

Chancer er, der er følsomme data på den. Hvis du ligesom mig, indeholder at pc’ens harddisk en samling af dine personlige og forretningsmæssige liv.Hvis de forkerte mennesker skulle få fat i det, kunne de såre dig og din virksomhed meget alvorligt.

Er dataene virkelig gået?

Her er problemet: et indeks over filerne bevares for harddisk, fortæller det, hvor tingene er gemt.Når du installerer en fil, især en stor en, er det spredt rundt om harddisken i stumper og stykker. På din kommando til at åbne filen, den skrap drive kontrollerer indekset, så samler brikkerne og rekonstruerer dem.

Når filen er slettet, forsvinder forbindelserne mellem indekset og filen.Der fortæller systemet, at filen ikke længere er nødvendige og at plads på harddisken kan blive overskrevet. Men den slettede fil forbliver på din computer. Kun når det er overskrevet begynder du at være sikker. Selv da, kan en specialist kunne gendanne de gamle data.

Forudsat, at du lige har slettet alt som forberedelse til at sige farvel til din PC, er det usandsynligt, at de følsomme oplysninger er blevet overskrevet.Det stadig sidder der, og enhver med den rigtige software kunne finde den.

Stoler du på modtageren?

Hvordan du håndterer dette virkelig afhænger hvor computeren hen.Hvis en betroet medarbejder eller din tante Minnie bliver det, kan du sandsynligvis bare slette alt. Hvis du sælger den eller giver den væk til en fremmed, kan du gøre nogle mere arbejde.

Så er her mine fire forslag.

1.

Give computeren til en betroet medarbejder, ven eller familiemedlem

Hvis du har tillid til hvem du giver det til, ville jeg sætte en masse kræfter i ødelægge data.Gendannelse af slettede data ikke automatisk. En tyv eller con kunstner bliver nødt til at få nogle specialiserede software og lære at bruge den. Masser af kedelig data skulle blive sorteret for at finde de gode ting. Den gennemsnitlige (ærlige) person kommer ikke til at genere.

Så hvis du giver PC til nogen du har tillid til, skal du blot slette filerne.Mere omfattende arbejde sandsynligvis ikke er umagen værd. Netop være sikker på modtageren er ærlig.

2.

Omformatere harddisken og geninstallere operativsystemet.

Omformatere en disk forbereder den til at acceptere et nyt operativsystem.Også udsletter det alt på harddisken. Det er dit mål.

Omformatering vil holde de fleste mennesker ud af din gamle filer.Men specialiserede shareware eksisterer for at indvinde filer efter omformatering. Hvis du ikke kender, der får computeren – eller du ved, og du ikke har tillid til dem – stærkere foranstaltninger er påkrævet.

3.

Køb Software og overskrive disken, igen og igen og igen

Hvis du ikke ved meget om computere, er det muligvis lettere end trin 2. Der er flere programmer, der skrives volapyk til harddisken.De lover, at ingen vil kunne finde dine filer efter softwaren er udnyttet.

Norton SystemWorks omfatter et program kaldet tørre Info.Ontrack’s DataEraser tilbyder en lignende funktion, som gør Jetico’s BCWipe. Der er flere sådanne programmer på internettet.

Du kan lade operativsystemet og andre filer på harddisken, hvis du ønsker.Disse programmer kan indstilles til at overskrive kun de ubesatte områder. Processen kan være langsom, fordi der skrives til disken gentagne gange. Kan du køre det natten over.

4.

Du er totalt Paranoid, så få ud af the acetylen fakkel

Jeg er ikke kidding.Den kun absolut og sikker måde at beskytte dine data er at ødelægge harddisken. For at gøre dette, skal du fjerne det fra computeren.

Pentagon Makulerer sine harddiske.Det burde virke, forudsat at du kan finde en harddisk shredder. Jeg har aldrig set en.

Du skal ødelægge pladerne inde.Prøv at smadre dem med en hammer. Ødelægge dem med en fakkel bør arbejde.

Trin 4 synes overdreven mig. Men du har ret til at være paranoid omkring dette.Identitetstyveri er blevet mere og mere almindelig. Vær forsigtig, uanset hvem der får computeren.